Anders leren met paarden

ALMP is een alternatieve bijles voor kinderen vanaf groep 4.

Herken je dit?

  • Is je kind onzeker op school over de leerprestaties?
  • Heeft je kind moeite de instructies te volgen?
  • Blijven de leerresultaten achter?
  • Denkt je kind vaak: "Ik kan het toch niet?"
  • Is je kind een beelddenker?

Dan is Anders leren met paarden (of ALMP) een goede manier om te laten zien dat je kind veel meer kan dan gedacht wordt!

Door mijn ruim 20 jaar onderwijservaring weet ik heel goed wat er van kinderen verwacht wordt bij de verschillende vakken en leerjaren en kan ik uitstekend aansluiten bij het niveau van het kind en er voor zorgen dat er weer meer vertrouwen wordt verkregen op klassenniveau. Ik bied verschillende modules aan op het gebied van taal en rekenen.

Je moet ALMP eigenlijk zien als een alternatieve bijles waarbij buiten de muren van het klaslokaal extra instructie wordt gegeven met visuele ondersteuning en in het bijzijn van de paarden.

 

Meer en meer kinderen lopen vast op school. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Vaak krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoog sensitief of autistisch. Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl. 

 

Anders leren met paarden is een methode waarbij kinderen van de basisschool vanaf groep 4 met paarden worden gecoacht. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl - visueel in plaats van auditief - ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren, zelfvertrouwen wordt vergroot en kinderen gaan weer met plezier naar school.

 

Topdown

Hoog tijd voor een nieuwe manier van leren! Er is zo weinig mogelijk gesproken instructie. Je krijgt eerst het totale plaatje te zien. Dan zoomen we in. Ik sluit met het paard bij jouw leerstijl aan. Zo is leren véél leuker. En lukt het wel! Je schoolresultaten verbeteren en je zelfvertrouwen en plezier in school groeit.

 

Oefeningen op en/of naast het paard

Het paard helpt je. Stap voor stap. Het brengt jouw leerproces weer in beweging en zorgt voor vertrouwen en een veilige leeromgeving. Het paard geeft je leerervaringen die je zeker zult onthouden. Ervaring met paarden is niet nodig. Het paard wordt vastgehouden en je mag er ook gewoon naast blijven staan.