Over ons

De coach

Ik ben Annechien van Vloten-Roos. Met mijn gezin woonde ik lange tijd in Amsterdam maar in 2019 zijn we naar Purmerland verhuisd waar we met de paarden aan huis dagelijks genieten van de rust, ruimte, de andere dieren en prachtige zonsondergangen.

Onderwijservaring

Meer dan 20 jaar werkte ik met veel plezier in het basisonderwijs in alle verschillende leerjaren (groep 1 t/m 8). Met het veranderen van de maatschappij zag ik steeds vaker kinderen op school uitvallen. De druk, het verwachtingspatroon, de prikkels, het wordt steeds meer kinderen te veel. Deze kinderen worden onzeker, krijgen faalangst en soms ook gedragsproblemen. Ze gaan dan meestal niet graag meer naar school. Ikzelf liep er tegenaan dat ik veel dingen niet in de klas kon oplossen voor deze kinderen. Het frustreerde me en regelmatig dacht ik na over hoe ik deze kinderen beter zou kunnen helpen.

Steeds vaker hoorde ik over paardencoaching en het trok, ondanks mijn nuchterheid, mijn interesse. Ik werd nieuwsgierig en ging me erin verdiepen. Doordat ik van jongs af aan altijd veel met paarden heb gehad, voelde het meteen ontzettend fijn.

Vanaf de eerste ervaring, raakte het me hoe snel de paarden ervoor konden zorgen dat ik dichter bij mijn gevoel kwam. Ik zag ook hoeveel het voor anderen kon betekenen en daarom besloot ik in 2016 een basiscursus te gaan doen. Toen ging ik definitief om en volgde nog meerdere opleidingen bij Caprilli, Centrum Voor Paardencoaching en Anders Leren Met Paarden.

Door mijn ervaring in het onderwijs, weet ik natuurlijk erg veel van de ontwikkeling van kinderen en wat het betekent voor kinderen om naar school te gaan. Voor velen gelukkig een fijne tijd, maar voor anderen een dagelijkse worsteling. Ik vind het ontzettend fijn dat ik een manier heb gevonden om ook deze kinderen te kunnen helpen zodat ze weer met plezier naar school gaan. (D.m.v. Anders Leren Met Paarden)

Ook voor kinderen en volwassenen die buiten het leren om, tegen allerlei problemen aanlopen heb ik een fantastisch programma om weer op jezelf te leren vertrouwen. Voor kinderen en jongeren bied ik het programma Kids met PK (paardenkracht) aan en voor volwassenen Ik met PK (vanaf juli 2022).

De paarden

IJslandse paarden

De paarden met wie ik werk zijn IJslanders. Het zijn zeer vriendelijke dieren met een hoge aaibaarheidsfactor. Een groot deel van het jaar hebben ze een fijne, dikke vacht waardoor je ze wel moet aanraken.

IJslanders zijn vergelijkbaar van maat met middelgrote pony's (stokmaat van ongeveer 1.35 m.) Mede daardoor lenen ze zich zo goed voor de coaching. Maar ook het coole karakter maakt ze hiervoor zeer geschikt. Ze zijn niet snel ergens van onder de indruk waardoor ze over het algemeen heel rustig in de omgang zijn.

Mulle (Mjölnir aus dem Deister)

Mulle is een ruin (mannetje) die graag naar je toe komt om aandacht te vragen, hij is super nieuwsgierig en hem zie je altijd vooraan staan. Hij is ook de leider van de twee en laat dit duidelijk merken.

Soms komt hij wel een beetje te veel in je ruimte en moet je duidelijk je grenzen aangeven. Iets waar veel mensen tegen aanlopen in het dagelijks leven. Juist dan is hij het perfecte coachpaard.

Stiekem is hij de angstige van de twee. Wanneer ik met ze op stap ben, laat hij altijd liever een ander paard voor gaan en loopt dan gewillig mee.  Een paard met een grote mond, maar een klein hartje. 

Ko (Kormákur frá litla Husíd)

Ko (ook een ruin) is de lieveling van velen. Met zijn amandelbruine ogen, trekt hij je naar zich toe. Maar bescheiden als hij is, wacht hij wat meer af. Hij heeft meer geduld en is minder snel verveeld. Hij bekijkt de dingen vaker op een afstand, maar is constant verbonden en laat dat op zijn manier merken.

Maar als het er op aan komt is hij de dappere van de twee. Er zijn weinig dingen die hij niet durft. Altijd vriendelijk en bereid te steunen en te helpen. Een echte allemansvriend.