Spelregels

Gemotiveerd en goed geïnformeerd

Uw kind volgt de coaching op vrijwillige basis en is gemotiveerd. Ouders dienen ervoor te zorgen dat hun kind voldoende geïnformeerd is. Wilt u daarom goed met uw kind bespreken wat het doel van de leercoaching is en deze spelregels en de informatie op Paard en Polder Coaching met uw kind doornemen?

Afmeldingen

Afmeldingen dienen minimaal 24 uur van tevoren worden doorgegeven via whatsapp 06 - 10 88 99 82 of e-mail contact@paardenpolder.nl. In dat geval worden de kosten voor de sessie niet doorberekend. Voor latere afmeldingen wordt 50% van de kosten doorberekend.

Er ontstaan soms inhaalmogelijkheden in de agenda, dus ouders kunnen met mij overleggen of er passende inhaalmogelijkheden in de betreffende week zijn zodat er zoveel mogelijk continuïteit in het coachtraject kan blijven.

Betaling

De factuur voor de coaching wordt vooraf verstuurd en dient voor aanvang van de sessie overgemaakt te worden. Voor trajecten kan in overleg in termijnen worden betaald.

Kleding

We werken buiten met de paarden. Stem je kleding dus goed af op het weer. Draag stevige schoenen/laarzen (i.v.m. de veiligheid) met voldoende warme sokken (slippers/sandalen zijn niet toegestaan) zodat je voeten op temperatuur blijven en kleding die voldoende warm/koel/wind- en regenbestendig is, tegen een stootje kan, gemakkelijk zit en vies mag worden. Denk indien nodig ook aan een muts/sjaal en handschoenen. De coachsessies voor 'Anders leren met paarden' vinden zowel op de grond als op het paard plaats. Het is verplicht om op het paard een cap te dragen. Als je een eigen cap hebt, kun je die meebrengen. Caps zijn ook te leen.

Brengen en halen

Er is een kwartier wisseltijd tussen de sessies. Ik wil iedereen zoveel mogelijk rust en privacy bieden. Wilt u er daarom voor zorgen dat uw kind niet eerder dan de afgesproken tijd op de sessies aanwezig is en dat u het weer op tijd ophaalt? Wacht altijd bij op gepaste afstand wanneer de sessie nog niet ten einde is. Het is niet toegestaan dat kinderen tot 12 jaar worden afgezet en alleen wachten of dat er kinderen zonder begeleiding elders op het terrein aanwezig zijn.

Er is geen wachtruimte beschikbaar. Het is ook prettiger als ouders tijdens de coaching afstand nemen zodat de kinderen zich op hun eigen proces kunnen concentreren. In 10 autominuten bent u in Landsmeer of Purmerend (Weidevenne), waar u supermarkten en

winkels vindt. Het is natuurlijk ook mogelijk om vanaf het terrein een lekkere wandeling in het Twiske te maken. U kunt dan het beste de auto parkeren in het Twiske. Hiervoor rijdt u rechts de Oostzanerijweg in en kunt u het eerste weggetje links parkeren (geen officiële parkeerplaats). Daar loopt u langs het fietspad zo het Twiske in.

Inrijverbod

Tussen 6 en 9 uur in de ochtend is er een inrijverbod vanaf Purmerend richting Landsmeer. De sessies zullen over het algemeen niet zo vroeg beginnen dus dit zal geen probleem opleveren.

tussen 16 en 19 uur is er een inrijverbod vanaf Landsmeer richting Purmerend. De flitser staat in Den Ilp. 

Eten en drinken en toilet

Het is belangrijk dat de kinderen voldoende gegeten hebben voordat ze komen zodat ze voldoende energie hebben. De sessies zijn intensief en vinden plaats in de buitenluchtEr is tijdens de sessies altijd een moment om even iets te drinken.

Ga voorafgaand aan de coachings thuis naar het toilet omdat het onderbreken van een coaching voor een toiletbezoekje niet handig is. Vanzelfsprekend is er wel een toilet aanwezig.

Paarden

We willen de paarden een zo prettig mogelijk paardenleven geven zodat ze lekker in hun vel zitten en hun werk goed kunnen doen. Ze leven 24/7 in kuddeverband buiten zodat ze met elkaar kunnen spelen en bewegen. Er zijn schuilmogelijkheden in de schuilstal. De paarden krijgen 4 keer per dag een goede kwaliteit hooi en water is de hele dag beschikbaar. Zomers hebben ze een deel van de dag toegang tot de wei. Omdat IJslanders sobere paarden zijn, zouden ze ziek kunnen worden van grote hoeveelheden gras. Het gras in Nederland is namelijk vele male voedzamer dan in IJsland.

Dagelijks krijgen ze een vitamine- en mineralenbrok en ze krijgen op tijd de dierenarts, hoefsmid en tandarts op bezoek, worden ontwormd en gevaccineerd.

We behandelen de paarden met respect en om ze beter te begrijpen krijg je tijdens de sessies ook inzicht in paardentaal.

Honden

Loslopende honden zijn niet toegestaan op het terrein omdat het de rust onder de paarden, poezen, kippen en konijnen verstoort.

Parkeren

U kunt voor het huis, langs de weg parkeren en vervolgens door het openstaande hek naar achteren lopen. 

Schoolbegeleiding

Uiteraard wordt tijdens het traject (vooral in het geval van 'Anders leren met paarden')  samengewerkt met school. Voorafgaand aan het traject wordt een schoolvragenlijst ingevuld door de leerkracht en in overleg met u wordt met school - indien nodig - afgestemd hoe de leercoaching ondersteund kan worden door school.

Risico's

Het werken met paarden brengt risico met zich mee. Het aanwezig zijn op het terrein en het werken met de paarden is op eigen risico. Uiteraard heb ik een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Alleen met mij als coach mag je bij de paarden komen en met ze werken. Ga nooit zelf de wei of paddock in. Gedraag je altijd rustig in de buurt van de paarden. Zorg er ook voor dat je geen eten in je zakken hebt. De paarden mogen alleen in overleg met en in bijzijn van mij gevoerd worden. Onhandig voeren kan voernijd en gevaarlijke situaties veroorzaken.